LET OP ! Deze website is verouderd!! Voor de actuele webshop kunt u gaan naar www.ritsfire.nl. PRIJZEN EN VOORRADEN KLOPPEN NIET OP WWW.QKACHELS.NL

Type gashaarden

 

Op deze pagina kunt u de keuze maken hoe u het liefst u Gashaarden keuze maakt bij QkachelS.Type gashaarden

 

Een gashaard wordt meestal gebruikt als lokale verwarming of sfeerhaard.
Er zijn gashaarden van plaatstaal of gietijzer. Een gietijzeren gashaard zorgt voor stralingswarmte en een gashaard van dubbelwandig plaatstaal geeft voornamelijk convectiewarmte.
De gashaard werd pas populair rond 1960 toen de meeste mensen overschakelden van kolen naar aardgas, eerst in de vorm van lokale verwarming (woonkamer) en later als centrale verwarming.
Een gaskachel is niet ingebouwd maar vrijstaand. Een gashaard is wel ingebouwd of wordt in een bestaande openhaard geplaatst (inzethaard).
Er bestaan ook open gasvuren die in een bestaande openhaard geplaatst kunnen worden, voor  mensen die van hout overgaan naar gas en graag een sfeervol vuur willen. Deze open gasvuren geven niet veel warmte. Eerst waren de gashaarden erg eenvoudig van uiterlijk en waren de vlammen vergelijkbaar met de blauwe vlam van een gasfornuis.
Het meest verkocht zijn de zogenaamde sfeermodellen van bijv. Faber en Dru.
De laatste jaren hebben fabrikanten kosten noch moeite gespaard om het sfeervolle vlammenspel van een houtkachel na te bootsen. Dit gaat meestal wel ten kostte van het rendement of vermogen van de gashaard. De functionaliteit van een gashaard werd echter steeds minder belangrijk omdat vrijwel elk huishouden de beschikking kreeg over centrale verwarming. Sfeer, design en uitstraling werd belangrijker dan de warmte en het rendement van een gashaard, de moderne gashaard heeft echter weer een hoog rendement. Inmiddels is het vlammenspel van de meeste moderne gashaarden haast niet te onderscheiden van een hout gestookt vuur. Ook is de bediening steeds geavanceerder. Vrijwel elke gashaard is te voorzien van een afstandsbediening en sommige zijn zelfs met een App op de telefoon te bedienen. Ook het aansteken van de gashaard gaat steeds gemakkelijker. Vroeger moest dat echt handmatig met een lucifer, en tegenwoordig gaat de ontsteking elektronisch m.b.v. batterijen. Het is verstandig een gashaard altijd op de waakvlam te laten branden, zo krijgt vocht en stof geen kans. U hoeft niet bang te zijn dat er gas vrijkomt als de vlam onverhoopt uit gaat. Alle moderne gashaarden zijn tegenwoordig voorzien van een terugslagbeveiliging en een thermische beveiliging (thermokoppel). Ook zijn gashaarden inmiddels voorzien van een thermostaat zodat de gashaard automatisch uitslaat als de gewenste temperatuur in de woonkamer bereikt is.
Voor advies en meer informatie over de gashaarden kunt u natuurlijk terecht bij QkachelS in Lelystad uw haardenspeciaalzaak.

 

QkachelS is importeur van de grootste kachel bouwer ter wereld 'HARK' .

Hark is een Duits bedrijf dat behoort tot de absolute top in de kachel wereld. Als enige heeft Hark een goedwerkend fijnstoffilter, dit zijn dan ook echte ECO-kachels alle met een zeer hoogrendement tot extreem hoogrendement. De HARK 44 GT ECO plus is een van de vele Hark Houtkachels die een rendement van 89,6 % heeft, dit mag je rustig extreem hoog noemen.

 
Q-kachelS is ook importeur van Rookkanalen, zowel dubbelwandig als enkelwandig.


Wij verkopen deze rookkanalen onder de naam Diamond:

De Diamond Basic Line dubbelwandig rookkanaal welke tot de top van de rookkanalen hoort. Deze pijp kenmerkt zich door het hoge afwerkingsniveau en het TUV certificaat. Alleen te verkrijgen in 150 mm. 

De Diamond Twist Lock dubbelwandig rookkanaal welke tot de absolute Top behoort en het rookkanaal van de toekomst wordt genoemd. Het wereld bekende Twist Lock systeem zorgt ervoor dat de pijp vast op elkaar gedraaid wordt en hierna nog eens extra gezekerd wordt met een klemband. Hierdoor is dit kanaal bijna niet verkeerd te bouwen. Dit kanaal is uiterst stabiel, u kunt dit rookkanaal bijvoorbeeld na montage op een stoelconstructie rustig pas na 4 meter beugelen. Dit kunt u eigenlijk met geen andere kachelpijp doen. Ook deze kachelpijp kenmerkt zich door het hoge afwerkingsniveau en het TUV certificaat. Te verkrijgen in 125 mm / 150 mm / 175 mm / 200 mm.
De Diamond 2 mm carbonsteel enkelwandig rookkanaal. Het carbonsteel enkelwandig rookkanaal ook wel kachelpijp genoemd is het meest gebruikt ter wereld. Dit zegt denk ik gelijk genoeg over de kwaliteit van dit rookkanaal. Deze kachelpijp is te leveren in de volgende maten: 120 mm / 130 mm / 150 mm / 160 mm / 180 mm / 200 mm en 250 mm.

Alle Diamond rookkanalen voldoen natuurlijk aan de wettelijke normen zoals gesteld in de Europeese Norm EN1856-1/2009 T600 en de EN1856-2 T600

Natuurlijk verkopen wij nog veel meer rookkanalen en kachelpijpen, deze vindt u allemaal op de website. Mocht een artikel nog niet op de website staan dan kunt u altijd een email sturen met daarin de artikelen welke u wenst. U ontvangt dan van ons een geheel vrijblijvende offerte. Wij doen altijd ons best om u van de best mogelijke prijs te geven en tevens een goede service te verlenen.

Verder is Qkachels dealer van o.a. de volgende merken: Dovre, Spartherm, Anyfire, Kombifire, Surdiac, Dru, Faber,Wanders, Anyfire, Cera, Element 4.......... Qkachels kan werkelijk bijna alle top merken houtkachels, Ecohoutkachels, gaskachels en electrische haarden verkopen die er zijn.
De schoorstenen welke wij verkopen zijn van holoterm  en Isotube. Beide schoorstenen behoren tot de top 10 in Europa. 


kachels en haarden/Gask & gash/gashaarden/alle gashaarden
kachels en haarden/Gask & gash/gashaarden/eco gashaarden kachels en haarden/Gask & gash/gashaarden/Zichtzijde gashaarden
 
kachels en haarden/Gask & gash/gashaarden/Vermogen gashaarden kachels en haarden/Gask & gash/gashaarden/Prijzen gashaarden