LET OP ! Deze website is verouderd!! Voor de actuele webshop kunt u gaan naar www.ritsfire.nl. PRIJZEN EN VOORRADEN KLOPPEN NIET OP WWW.QKACHELS.NL

Speksteenkachels en Speksteenhaarden 

Maak hier u keuze voor Speksteenkachels of Speksteenhaarden welke bij Qkachels te verkrijgen zijn.

Speksteen staat bekend om zijn groot vermogen van warmte accumulatie. Waar andere kachels al na 1 uur zijn afgekoeld straalt de speksteen kachel nog warmte uit.


Speksteenkachels en Speksteenhaarden 


Er is wel verschil tussen de verschillende speksteen kachels, je hebt kachels met speksteen bekleding en volledige speksteenkachels. De met speksteen beklede kachel geeft wel wat langer dan een normale kachel warmte af maar dit scheelt in werkelijkheid niet veel. Er wordt vaak gezegd dat de warmte uitstraling wel 300% langer is als een standaard kachel. Dat is wel zo maar als een normale kachel al na een half uur hand warm is dan is de met speksteen beklede kachel na anderhalf uur handwarm. Als u alleen nog wat warmte afgifte voor het slapen gaan wilt is dit natuurlijk prachtig.  Wilt u echter langer warmte van u kachel als deze uit gebrand is dan is de vol speksteenkachel wat voor u. Als u deze kachel uitlaat gaan als u naar bed gaat dan is hij de volgende dag nog warm en voelt de ruimte heerlijk behagelijk aan.
Zitten er ook nadelen aan een speksteenkachel? Ja die zijn er ook, misschien vindt u speksteen helemaal niet mooi. Je hebt eigenlijk twee groepen fantastisch en lelijk. Een ander punt is dat een speksteenkachel langzamer warm wordt. Als de kachel kous is dan duurt het een tijd voor dat hij weer warm is. Dit komt omdat hij warmte opneemt die hij later weer afgeeft. De meeste met een speksteen kachel stoken hem dan ook dagelijks en dient dan ook als vervanging van de centrale verwarming.
Al met al als je er voor valt ben je verkocht en wil je waarschijlijk nooit meer iets anders.