door het overgaan naar een nieuwe webshop provider zijn niet alle prijzen goed overgenomen. de meeste van deze artikelen hebben we op 0 of 1 cent gezet prijzen en levertijden zijn op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om tijdelijk verkeerd geprijzde artikelen alleen voor de correcte prijs te leveren, u heeft dan altijd het recht om de koop te ontbinden. Onze excuses voor het tijdelijk ongemak!
Rookkanaal EW Ø130mm 2mm Aansluitset 90° graden (grijs/antraciet)
Rookkanaal EW Ø130mm 2mm Aansluitset 90° graden (grijs/antraciet)

Rookkanaal EW Ø130mm 2mm Aansluitset 90° graden (grijs/antraciet)

Artikelnummer

DE1302A06 

€ 119,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Rookkanaal EW Ø130mm 2mm Aansluitset 90° graden (grijs/antraciet)

 

Specificaties

Product:

Diameter 

Lengte

Werkende lengte

Materiaal         

Verjonging

Graden:

Kleur:

Enkelwandige rookkanaal

Ø130 mm

-/-

-/-

Carbon Steel

Ja

90°

Donker grijs/antraciet


 
Keurmerk: Ja, EN 1856-2 (voor enkelwandige rookkanalen kan geen EN 1856-1 certificaat worden afgegeven. Het EN 1856-1 certificaat wordt alleen afgegeven voor Dubbelwandige rookkanalen).Toepassingen:

 • Enkelwandig Rookkanaal voor hout gestookte haard of kachel

  Geschikt voor: Houtkachel, Gaskachel, Oliekachel, Pelletkachel, Kolenkachels, Pizzaovens

  Voordelen:
 • Zware sterke kachelpijp
 • geschikt voor zichtmontage
 • Geschikt voor renovatie en nieuwbouw (Enkelwandige rookkanalen mogen alleen gebruikt worden in de ruimte waar het kachel staat of bij schoorsteen renovatie).
 • Geschikt voor aansluiting op een dubbelwandig rookkanaal met onderaansluitstuk ew-dw.
 • Schoorsteenbrandbestendig
 • De kachelbuizen zijn te leveren in zwart of antraciet.


  Let op - Verschil in kachelpijp met of zonder verjonging!

  Verjonging:
  dit is een pijp waarbij 1 kant van de pijp smaller is, deze kant past dan in de volgende pijp.

Het gebruik: Een pijp met verjonging komt met de smallere kant in de volgende pijp, bocht, T-Stuk enz. De smalle kant wordt bijna altijd aan de onderzijde gemonteerd het zogenaamde afwaterende systeem. (Afwaterend: eventuele condens blijft dan binnen de pijp).

Alleen bij montage van het dubbelwandige rookkanaal buitenlangs de gevel ( Stoelconstructie met T-stuk of een stenen schoorsteen waar met een 90 graden bocht wordt aangesloten, veel gebruikt in het buitenland ) wordt het enkelwandige rookkanaal afrokend geplaatst ( de smalle kant boven ).

Een pijp met verjonging wordt over het algemeen niet als eerste kachelpijp op de kachel geplaatst, Nederlandse kachels (bv Janus, Jacobus, Beaufort) vormen hierop een uitzondering. Op buitenlandse kachels (de meeste) wordt eerst een kachelbuis zonder verjonging geplaatst, deze valt over de aansluiting op de kachel.

Let dus op of u een kachelpijp MET of ZONDER VERJONGING nodig heeft.

Bij een kachel met rookkanaal aansluiting aan de achterkant wordt meestal eerst een T-Stuk geplaatst. Hiet past een kachelpijp MET verjonging in het T-Stuk.

Alleen de 1 meter kachelpijpen zijn leverbaar ZONDER verjonging. Alle andere delen (50 cm pijp en bochten) van een rookkanaal zijn standaard voorzien van een verjonging, met één uitzondering; het T-Stuk. Houdt met de opbouw van uw rookkanaal hier rekening mee.Uit voorraad leverbaar.